Prawie 200 godzin zajęć z praktykami oraz naukowcami pozwoli zrozumieć słuchaczom zjawisko motywacji i ułatwi osiągnięcie obranych celów życiowych. – Kluczem do naszego sukcesu jest ukierunkowanie na cel i wzbudzenie w sobie energii do jego osiągnięcia. Niezależnie, co sobie wybierzemy jako zadanie: zdobycie Mount Everest, sukces biznesowy firmy, znajomość sześciu języków obcych czy wystartowanie w triathlonie to wiele zależy od siły i chęci do działania – mówi dr Paulina Sobiczewska, psycholog SWPS, kierownik studiów „Akademia Biegun SWPS i Marka Kamińskiego”. – Takiej motywacji możemy się uczyć od psychologów, ale również praktyków, którzy w swoim życiu używają wielu narzędzi omówionych teoretycznie w nauce – dodaje.

Wśród wykładowców są psychologowie, m.in. prof. Wiesław Łukaszewski, prof. Dariusz Doliński, polarnicy i zdobywcy dwóch biegunów Ziemi, Marek Kamiński i Jasiek Mela, podróżnik Edi Pyrek oraz praktycy biznesu jak Iwona Wencel, wyróżniona w konkursie Businesswoman Roku.

Studia skierowane są do osób zainteresowanych HR, menedżerów, coachów, trenerów, terapeutów i nauczycieli. – Wykłady i warsztaty dedykowane są także wszystkim tym, którzy szukają własnego „szczytu” do zdobycia lub znają go od lat, lecz nie udało im się jeszcze go osiągnąć – opowiada dr Paulina Sobiczewska.

Program studiów obejmuje zajęcia  z zakresu psychologii osiągnięć i motywacji, analizy celów osobistych, treningów mentalnych oraz warsztaty z efektywnej komunikacji, wytrwałości, radzenia sobie ze stresem, optymalnego zarządzania czasem, zwiększenia własnej wydajności i wywierania wpływu. Spotkania odbywają się w weekendy, co dwa tygodnie od października do czerwca. Zapisy na studia podyplomowe trwają do 20 października.

Więcej informacji na stronie www.podyplomowe.pl w zakładce „Warszawa”.